De Kracht van het Hart

Deze retraite draait om verbindingmet de kern van wie we zijn, met de natuur en met elkaar. Door te werken aan zelfvergeving, ontdekken wij dat we in de kern al goede en verlichte wezens zijn. Zo kunnen we onze balans terugvinden en onszelf bevrijden van blokkades!

De dag begint met yoga en meditatie (o.a. liefdevollevriendelijkheid), gevolgd door een een lezing en een workshop over het ‘hervinden van je innerlijke balans’ en een rondleiding in de permacultuurtuin. De maaltijden zijn vegetarisch met producten uit deze tuin!

De retraite wordt geleid door Frank van Velthoven en Jenny Wakelin.
Frank v is meditatie-instructeur en meer dan 20 jaar student van een Tibetaans Boeddhistische leraar. Onderdeel van het Boeddhistische pad is het cultiveren van een warm, mededogend hart. De meditatie op liefdevollevriendelijkheid (lovingkindness) bestaat uit een serie eenvoudige oefeningen die ons kunnen helpen om de warmte die in ieders hart aanwezig is, voelbaar te maken.
Jenny is  psycholoog, Human Givens therapeut en verslavingscounsellor: “Vanuit mijn ervaringen proberen ik mensen op weg te helpen om van uit hun eigen innerlijke krachten een gezonde balans in hun leven te hervinden en van daaruit hun emotionele behoeften te vervullen (bv. contact leggen, verbondenheid, vriendschap, liefde, vergeving).”

De oprichter van Casa Birgitta, Birgit van Dalsum, is mede-organisator en gastvrouw van de retraite. Ze vertelt: ‘Lange tijd beheerste depressie en verslavingen mijn leven. Ik ben God dankbaar dat ik de weg naar herstel en een spiritueel leven heb gevonden. Vandaag de dag ben ik gelukkig en vrij (de meeste tijd!) en leid ik een leven waarin ik andere kan helpen. Ik wil mijn levenservaring, en daarmee de hoop en het vertrouwen die ik heb gevonden, delen met iedereen die geïnteresseerd is!’

Melanie Kratzsch is mede-organisator en gastvrouw. Ze is het spin in het web van www.weekendretraite.com. Zelf heeft ze een achtergrond met verslaving en ervaring in het hebben van ongezonde destructieve relaties. Nu is ze al geruime tijd in herstel. “Ik mag anderen helpen om deze vrijheid weer terug te vinden”. In het begin van haar herstel heeft ze kennis gemaakt met mediteren en kwam erachter dat dit hielp in haar herstelproces. Na het volgen van meerdere retraites kwam het idee om zelf een retraite te gaan organiseren en zo is weekendretraite ontstaan.

Locatie
De retraite wordt gehouden bij Casa Birgitta, een landgoed op het prachtige platteland van Zuid Oost Drenthe (het dorpje Buinen). Casa Birgitta heeft een fruit- en groententuin, een bloementuin en een zwemvijver. Er is een nieuwe groepsruimte annex kas, een ecohuis en een vuurcirkel. Je verblijft in drie knusse en kleurrijke huisjes in een bos vlakbij Casa Birgitta, of kampeert op het landgoed met eigen tent.

Kosten
Er zijn verschillende prijsopties: €325,- voor een gedeelde kamer (2 personen per kamer), er zijn drie privékamers van €375,- beschikbaar en de kampeerplekken kosten €225,-. Deze prijs is inclusief alle maaltijden en sessies. Je kunt desgewenst om een dag eerder aankomen (donderdag) en een dag later te vertrekken (maandag). Er zijn geen bijkomende kosten behalve de eigen maaltijden. Er zijn keuken faciliteiten aanwezig.

Check in: vrijdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 (in Buinen) De retraite is tot zondag ca. 15.00.

De maaltijden zijn heerlijk, gezond en vegetarisch met veganistische en glutenvrije opties. Mocht je een speciale allergie hebt, zoals noten, laat het ons dan weten.

Om persoonlijke aandacht te garanderen is er een limiet van 20 deelnemers, registreer dus snel! (Je bent pas geregistreerd als de betaling is ontvangen.)

Contact, informatie en registratie
Casa Birgitta
Birgit van Dalsum
Email: info@casabirgitta.nl
Telefoon: +31614266870
Melanie Kratzsch: +31654337993